Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Your Headlights Are On

B



Η επόμενη πρόταση μας έρχεται με δύναμη από τη Νορβηγία και μάλιστα από το Trondheim [thanks to the Greek architect there :)]. Το όνομα αυτών..Your headlights are on. Βρίσκονται μουσικά από το 2008 αλλά καταφέρνουν να κυκλοφόρησαν μόλις το 2011 το πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ και οι ήχοι τους είναι κάτι μεταξύ shoegaze (κλασικά αγαπημένο), experimental και indie pop.. δε θέλουμε και πολύ :) !
Πρόκειται για 5 απόφοιτους του Ωδείου Μουσικής Αυτοσχεδιασμού και Μουσικής Τεχνολογίας στο Trondheim, σχετικά άγνωστοι στο ευρύ κοινό καθώς δεν υπάρχουν πολλές αναφορές για αυτούς στο διαδίκτυο, τουλάχιστον στα αγγλικά!
Παρόλαυτα Νορβηγοί μουσικοκριτικοί τους συγκρίνουν ήδη με σπουδαία ονόματα της μουσικής και τους ξεχωρίζουν ως μια από τις πιο ελπιδοφόρες μπάντες για το 2011.
Συγκεκριμένα συγκρίνουν το κομμάτι νο1 "Cold Mountain" με τους κιθαριστικούς αυτοσχεδιασμούς του Neil Young που συναντάμε στο soundtrack της ταινίας Dead Man. Ο ίδιος ο κιθαρίστας των YHAO, Lars Ove Fossheim, παραδέχεται ότι αποτέλεσε για αυτόν μεγάλη πηγή έμπνευσης τόσο το soundtrack όσο και η ίδια η ταινία (την παρακολούθησε τουλάχιστον 12 φορές!).
Αντίθετα, τραγούδια όπως το " What Are Days For" και το "Four Letter Word" χαρακτηρίζονται από περισσότερο μελαγχολικούς και πειραματικούς ήχους που μας θυμίζουν τους Atlas Sounds και τους Broadcast.



Drink gone dead.. αρκετά μεγάλο σε διάρκεια κομμάτι (10:31)


When We Collide by Your Headlights Are On

When we collide..συμπεριλήφθηκε στην playlist του Ιουνίου του 2011 για τον birp.fm!



Cold mountain..


Περισσότερες πληροφορίες: εδώ και εδώ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου